27 Haziran 2014 Cuma

8. Nesil'in En İyi Oyun Konsolu Hangisi ? (Xbox One mı ? Ps4 mü ? Wii U mu ?)

Oyuncuların şu an merak ettikleri konulardan birisi yeni nesil oyun konsolları arasında en iyi olanın hangisi olduğu. Ben de bu yüzden bir incelemeye yapmaya karar verdim bu yayınımda 8.nesil oyun konsollarını her anlamda karşılaştıracağım.



Hadi başlayalım o zaman.


İlk ve belirli bütçeye sahip kullanıcılar için en önemli  konumuz fiyat.

Yurtdışı  fiyatları :

Wii U: 299. Dolar
Playstation 4 : 399 Dolar
Xbox One (Kinect Dahil Paket): 499 Dolar

Yurt dışı fiyatlarında kazananımız  wii u oluyor.

Yurtiçi Fiyat:

Wii U (Gittigidiyor satış fiyatı) : 1399 Türk Lirası
Playstation 4 (Hızlıal Satış Fiyatı): 1199 Türk Lirası
Xbox One (Kahraman Elektronik Satış Fiyatı) : 1575 Türk Lirası

Yurt içi fiyatlarda ise kazananımız Playstation 4 oluyor.

Son Durum
Playstation 4 +1 puan
Wii U +1 puan
Xbox One 0

İkinci konumuz ise donanım:








İşlemci  : Xbox one +1 puan

Grafik İşlemci: Playstation 4 +1 puan


Ram: Playstation 4 +1 puan



Depolama: X One ve Ps4 +1 puan

Optik Sürücü: Hepsi +1 puan.


Bağlantı: Ps4 +1 puan



Eski Oyunlarla Uyumluluk Wii U +1 puan (Ps4 ile de store'dan belirli eski oyunları satın alabilirsiniz:)










Son Durum:

Playstation 4 : 6 puan
Xbox One : 3 puan
Wii U: 3 puan


Gelelim kontrölcülere:

Xbox One:
Xbox 360'tan hayran kaldığımız Microsoft kontrolcüsü tek başına Xbox One alma nedeni gibi görünüyor. Ele daha oturaklı bir his veren Xbox One kontrolcüsü harika analog tasarımıyla ve pc uyumluluğu ile bizim için listenin başına oturuyor.

Playstation 4 :

Yeni bir tasarım getirmese bile daha rahat bir his sağlayan yapısı ve daha düzgün analog tasarımı ile ds3'ten sonra Sony kendini çok geliştirmiş gibi görünüyor.Işıklı tasarımı ile göze daha hoş gelen ds4 aynı zamanda eye camera ile birlikte move olarak da kullanılabiliyor. Ancak yine de fps oyunlarında zorlayan paralel analoglu  sistem ile Xbox One kontrolcüsünü en azından bizim için geçemiyor.

Wii U:

Gelelim en önemli kontrölcülerden birine, evinizde oyununuzu oynarken aileden birinin televizyon izlemek istemesiyle tüm oyununuzun mahvolması durumunu eminim bütün konsolcular yaşamıştır. Peki ya size televizyona bağımlı olmayan bir ev konsolu olduğunu söyleseler ne yapardınız ? İşte bunu başararak büyük bir adım atan Nintendo size evinizde oyun oynarken özgürlük hissini tattırıyor. Varsayalım Call Of Duty oynuyorsunuz çok heyecanlı bölümler hikayeye yoğunlaşmışsınız kendinizi bir asker gibi hisediyorsunuz. Fakat o da ne anneniz sesleniyor : ......... hadi kapat oyununu ben dizimi izleyeceğim. İşte tüm moraliniz dibe vuruyor ve hikayeden uzaklaşıyorsunuz. Fakat yeni wii u'nun kontrolcü tasarımı ile hikayeden uzaklaşmadan oyuna devam etmeniz mümkün tek yapmanız gereken gamepad'i alıp koltuğunuza oturmak. Her ne kadar hardcore oyuncuya hitap etmese de casual oyuncular için harika bir gamepad.


Gelelim puanlara :

Yenilik : Ds4 +1 puan Wii U gamepad +1 puan
Oynanış: Xbox One +1 puan
Malzeme kalitesi : Xbox One +1 puan

Son Durum
Playstation 4: 7 puan
Xbox One : 5 puan
Wii U: 4 puan



Oyun:


Wii U:

Şüphesiz ki konsolları güzelleştiren oyun çeşitliliğidir.Oyun çeşitliliği ve kalitesi konsolu dedikleri gibi vezir de eder rezil de eder. İşte Wii U vezir olabilecek iken rezil olan konsollardan.1. Parti oyunlarının kalitesizliği ve 3. Parti oyun eksikliği yüzünden en başarısız oyun konsolları arasına giren wii u oyun konusunda şüphesiz sonuncumuz oluyor.


Playstation 4:
Çıkış oyunları ile pek iyi bir başlangıç yapamayan Playstation 4 e3 2014'te bu arayı kapadı gibi görünüyor. Ve sönük Microsoft gösteriminin üzerine gelen Sony tanıtımı gerçekten önem verdiklerini gösteriyor.Umarım bir sonraki e3'te indie oyunlardan biraz vazgeçip gerçekten oyun yapmaya çalışırlar.

Xbox One:
Yeni nesilde oyun konusunda en beğendim konsol Xbox One özellikle exclusivelerinden olan Ryse:Son Of Rome ve Dead Rising 3 ile beni  büyüleyen Xbox One şüphesiz 1.Parti oyunlarda benim için lider olacak.

Geçelim puan tablosuna:

1.Parti Oyunları : Xbox One +1 puan
3.Parti Oyunları : Xbox One ve Ps4 +1 puan





Son durum:

Playstation 4 : 7 puan
Xbox One : 6 puan
Wii U: 4 puan

Grafik :
Wii U:
Bir önceki neslin konsolları ile donanım açısından neredeyse aynı olan Wii U  grafik listesinin sonunda gözüküyor.

Xbox One:
Grafik konusunda Ps4'ten geri kalan Xbox One yakında bu arayı kapatacak gibi gözüküyor. 3.parti oyunlarındaki düşük grafikler ile kullanıcılarının isyan etmesine sebep olan Xbox One yapılan twitter açıklamalarına göre Ps4 ile arayı yakında kapatacak gibi görünüyor.

Ps4:
En iyisini en sona sakladık. Grafik açısından zaten olması gereken de bu dedirten Playstation 4 bir çok 3.parti oyununu 1080p yada 900 p çıkarıyor. Bu neslin en iyi grafik özelliklerine sahip konsolu şüphesiz Playstation 4.

Puan:
3. Parti oyun grafikleri : Playstation 4 +1
1.Parti oyun grafikleri : Playstation 4+1


Son Durum:

Playstation 4 : 9 puan
Xbox One: 6 puan
Wii U: 4 puan


Türkiye Desteği:

Başka bir önemli konuda ülkeye olan destek.

Nintendo:
 Bildiğiniz gibi Nortec Eurasia 2 yıl kadar önce kapandı bu yüzden Nintendo'nun Türkiye desteği bulunmamakta.O yüzden Wii U oyun ve aparatlarını bulmak çok zor oluyor.
Microsoft:
 Xbox One ise daha resmi olarak Türkiye'de çıkış yapmamakla beraber eylül ayında çıkış yapması bekleniyor. Türkçe dil desteği barındıracağı tahmin ediliyor.
Sony:
Türkiye'ye en çok destek veren ve tek türkçe dil oyun çıkaran konsol firması olan Sony benim bu nesilde destek konusunda favorim.O yüzden Sony bizden puan kazanıyor.

Türkçe dil ve oyun desteği : Playstation 4 +1

Multimedya:

Xbox One: Türkiye için şu anlık pek bir şey ifade etmese de aynı zamanda multimedya cihazı olarak kullanabileceğimiz en iyi konsol Xbox One. Eğer Amerika'da olsaydınız ikinci televizyonunuz Xbox One olabilirdi ancak Türkiye gibi ülkelerde bulunanlar için pek de işe yaramayan bir özellik. Ayrıca xbox one bluray ve dvd filmlerinizi de oynatabiliyor.

Playstation 4: Genel olarak multimedya açısından pek de başarılı değil ancak filmlerinizi izlemek için en iyi adreslerden birisi Playstation 4. Ayrıca internette bir kaç siteye girmek veya youtube'da bir kaç video izlemek için kullanıldığında da çok verimli olabiliyor.

Wii U: Multimedya açısından en başarısız cihazımız bu nesilde Wii U. Multimedya açısından neredeyse hiçbir özelliği bulunmayan Wii U internet konusunda da bir o kadar başarısız.

Televizyon Özelliği : Xbox One +1
Optik Sürücü Multimedya desteği: Xbox one +1

Sonuç:
Playstation 4: 10 puan
Xbox One : 9 puan
Wii U: 4




                                         Kazanan




                                       Playstation 4                          































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder